Gdzie się podpiąc prostownikiem do TTRki

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
jeton
Po kostki w błocie
Motocykl: TT600R 2000r

Gdzie się podpiąc prostownikiem do TTRki

Post autor: jeton »

Witam.

Chciałem porobić elektryczne rzeczy typu lampa, migacze itd. Nie chce odpalać sprzęt i chciałbym się dowiedzieć gdzie dokładnie mogę się wpiąć do ttrki prostownikiem lub akumulatorem aby ją rozświetlić?

TTR z 2000r bez rozrusznika.

Dzięki. Pilne :)
qpa
Po ośki w błocie

Re: Gdzie się podpiąc prostownikiem do TTRki

Post autor: qpa »

na wyjściu s regulatora napięcia, odpinasz regulator i wpinasz prąd
jeton
Po kostki w błocie

qpa pisze:na wyjściu s regulatora napięcia, odpinasz regulator i wpinasz prąd
Przepraszam za głupie pytanie ale gdzie jest regulator napięcia? I jak to wygląda? Oraz + do + i - do - ?
qpa
Po ośki w błocie

Post autor: qpa »

Pod siedzeniem takie aluminiowe żebrowate, + do + czyli czerwonego a - do - czyli czarnego, odepnij na wszelki wypadek moduł zapłnowy (taki czarna kostka) żebyś nie narobił sobie nie potrzebnych kosztów
jeton
Po kostki w błocie

Dzięki. A czy jak odepnę ten moduł zapłonowy to mogę sprawdzać kontrolki typu neutralny itd?

Kolejne pytanie to czy istnieje jakieś info na temat tej kostki elektrycznej podłączanej do zegarów?
Wiem że jest w instrukcji ale nic tam nie piszą który kabel jest od czego a ja potrzebuję podłączyć akcesoryjny zegar. z kontrolkami. Kolejna sprawa to czy ttr ma jakąś kontrolkę od oleju?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

W TTR nie ma czujników oleju więc tego nie podłączasz. Ściągnij sobie serwisówkę o nazwie "Yamaha TT600RE 5CH5 2003 Service Manual". Masz tam pełny schemat wraz z kolorami przewodów i opisami, dokładnie od str. 305 się zaczyna, także nie wciskać kitu, że nie ma :mrgreen: Jak nie znajdziesz manuala to podaj maila to ci wyślę.
Obrazek
jeton
Po kostki w błocie

Pawlo pisze:Ściągnij sobie serwisówkę o nazwie "Yamaha TT600RE 5CH5 2003 Service Manual". Masz tam pełny schemat wraz z kolorami przewodów i opisami,
Ściągnąłem ale po odpaleniu pliku jest napis że to do wersji 2004.

Czytałem to i nic po za kolorami nie ma. Nie ma napisane który kolor jest od czego. Próbowałem to rozgryźć ale niestety jest narysowana ta kostka ona ma chyba 9 pinów i 7 kabli. Jest tylko taka jedna. Dokładnie strona 305 i numer 18 na schemacie.
Nadal nie wiem co jest od czego.
jeton
Po kostki w błocie

Pawlo pisze: dokładnie od str. 305 się zaczyna, także nie wciskać kitu, że nie ma .
Nie ma. Znajdź i napisz mi chociaż jeden kolor od czego jest ;) Dokładnie st. 305, nr18 na schemacie.
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Przecież jest napisane nr 18 - "Left handlebar switch". Wszystko jest opisane, tylko trzeba umieć czytać schemat. Nr 18 to kostka lewego przełącznika na kierownicy i jest to połączone z podzespołami o nr 19-23 czyli włącznik lampy, klakson, długie/krótkie itp. Wszystkie kolory są opisane przy wyjściu z danego przełącznika. Na stronie ostatniej powinieneś mieć duży schemat razem z legendą. W czym problem? Przykładowo kolor "P" z tej kostki, czyli pink (różowy) idzie od nr 19 do 24 tj. od włącznika klaskonu do samego klaksonu. Dłużej pisałem ten post niż tego szukałem ;)
Obrazek
jeton
Po kostki w błocie

Pawlo pisze:Przecież jest napisane nr 18 - "Left handlebar switch". Wszystko jest opisane, tylko trzeba umieć czytać schemat. Nr 18 to kostka lewego przełącznika na kierownicy i jest to połączone z podzespołami o nr 19-23 czyli włącznik lampy, klakson, długie/krótkie itp. Wszystkie kolory są opisane przy wyjściu z danego przełącznika. Na stronie ostatniej powinieneś mieć duży schemat razem z legendą. W czym problem? Przykładowo kolor "P" z tej kostki, czyli pink (różowy) idzie od nr 19 do 24 tj. od włącznika klaskonu do samego klaksonu. Dłużej pisałem ten post niż tego szukałem ;)
All right. Ale klakson chyba nie jest podłączony pod tą kostkę. Dzięki :)
ODPOWIEDZ