Cieknie przez palce z TTR
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2000r
Re: Cieknie przez palce z TTR
Wiesz, może mechanik zalozyl tylko uszczelke bez oringa...Pawlo pisze:Powinna być :)
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Dobrze pamietam, ze wczesniej wywalalo ci uszczelke spod glowicy? Cos za duzo sie dzieje. Cos jest zle skladane.
-
- Po kostki w błocie
Oj dużo opowiadać. Włożyłem nowe sprzęgło wesrah ze wszystkimi dodatkami nowymi i tez coś zpaprał. Podobno jakaś śrubka zeszła z gwintem i nagle przestało działać. Można dużo wymieniać. Ogólnie odbierałem już sprzęta 7 razy...!!!!!!!ArturS pisze:Dobrze pamietam, ze wczesniej wywalalo ci uszczelke spod glowicy? Cos za duzo sie dzieje. Cos jest zle skladane.
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Dlatego wychodzę z założenia, że co się da lepiej samemu robić i później nie mieć do nikogo pretensji.
Jak nie możesz sam to oddaj do kogoś zaufanego/polecanego bo sam widzisz co się dzieje.
Ten "mechanik" jakiś niepoważny jest. Dobrze złożone sprzęgło ma działać bez zaglądania tam do kolejnej wymianu.
To samo z uszczelnieniem wszystkiego. Dobrze złożony i uszczelniony silnik nie powinien uronić ani kropli oleju. Wiadomo, stare silniki to zawsze gdzieś tam kapnie ale żeby się lało?
Jak kolejnym razem będzie ktoś coś Ci robił w silniku to sprawdź sobie fiszkę i zobacz co dokładnie i jak powinno wyglądać żeby niczego nie pomijać przy składaniu:
viewtopic.php?f=34&t=2037
UPG to spory wydatek, za duży żeby ją wymieniać co chwila.
Jak nie możesz sam to oddaj do kogoś zaufanego/polecanego bo sam widzisz co się dzieje.
Ten "mechanik" jakiś niepoważny jest. Dobrze złożone sprzęgło ma działać bez zaglądania tam do kolejnej wymianu.
To samo z uszczelnieniem wszystkiego. Dobrze złożony i uszczelniony silnik nie powinien uronić ani kropli oleju. Wiadomo, stare silniki to zawsze gdzieś tam kapnie ale żeby się lało?
Jak kolejnym razem będzie ktoś coś Ci robił w silniku to sprawdź sobie fiszkę i zobacz co dokładnie i jak powinno wyglądać żeby niczego nie pomijać przy składaniu:
viewtopic.php?f=34&t=2037
UPG to spory wydatek, za duży żeby ją wymieniać co chwila.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Po kostki w błocie
To nie jest takie proste, jak już zapłaciłem i robi gwarancję... tyle że 6tą.Pawlo pisze:Zmień mechanika jak najszybciej, tyle w temacie :)
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
O matko
Że się komuś opłaca tak partaczyć sprawę
Kolejne serwisy rób samemu albo znajdź kogoś bardziej ogarniętego 

-
- Administrator
Wrzuć zdjęcia tych wycieków.
Dla przykładu w mojej 1VJ, tfu już nie mojej:
Prawy dekiel przy okazji poprawy źle poskładanego sprzęgła poskładałem na uszczelce z larssona (chyba Athena).
Po powrocie z Ukrainy widać było, że okolice styku kartera z deklem są zatłuszczone (średnica 1-1,5cm) tak jakby uszczelka delikatnie przepuszczała.
Takie coś zlekceważyłbym, gorzej jak ten olej faktycznie ucieka powodując zachlapanie silnika... a miejsc którymi może wiać jest sporo!
Dla przykładu w mojej 1VJ, tfu już nie mojej:
Prawy dekiel przy okazji poprawy źle poskładanego sprzęgła poskładałem na uszczelce z larssona (chyba Athena).
Po powrocie z Ukrainy widać było, że okolice styku kartera z deklem są zatłuszczone (średnica 1-1,5cm) tak jakby uszczelka delikatnie przepuszczała.
Takie coś zlekceważyłbym, gorzej jak ten olej faktycznie ucieka powodując zachlapanie silnika... a miejsc którymi może wiać jest sporo!
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Po kostki w błocie
Aby zrobić zdjęcia muszę mieć motor :/ a jest u "mechanika".mazi pisze:Wrzuć zdjęcia tych wycieków.
Takie rzeczy odpuszczam, nie chodzi mi oto żeby był całkowicie szczelny choć po generalnym remoncie powinien być jak akwarium... a gościu już coś ściemnia że motor zmęczony już jest i nie będzie szczelny...