Sprawdziłem napięcie przy rozruchu i oscyluje około 10,5-11,5V także nie wiem czy jest ok?Magic pisze:Może być taka sytuacja, że podczas rozruchu napięcie na akumulatorze spada gwałtownie i nie ma siły zamknąć przekaźnik i się robi takie sprzężenie zwrotne.
Czyli sugerujesz, że to regulator bądź alternator z naciskiem na regulator (jeśli nie podobają Ci się napięcia za regulatorem)?Gacek pisze:moim zdaniem za niskie wartości napięcia masz na pracującym silniku .bonzo2 pisze:Witam ponownie. Dopiero teraz miałem czas przemierzyć wszystkie napięcia:
- na złączach akumulatora przy wyłączonych światłach 13,6V
- na złączach przy włączonych światłach 12,5V
- napięcie przed regulatorem na wszystkich parach oscylowało od wartości około 24,5V na wolnych obrotach do około 67 na wysokich
I teraz moje pytanie co jest nie tak? Niestety nie posiadam serwisówki, żeby to sprawdzić (znalazłem na płatnych serwisach tylko).
Wyłączony akumulator powinien mieć w zależności od stanu naładowania od 12,7 do 13 v .Wartości jakie podałeś przy pracującym silniku i pełnym obciążeniu są ewidentnie za niskie twoje aku nie jest ładowane.
Wiecie gdzie można dostać regulatory do xt 3tb?
Zeby było śmieszniej zgubiły mi się dzisiaj migacze i też nie wiem co się stało. Już mnie dobija ta elektryka:)