Głowica - polerowane kanały
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: wr 500 ttr 600 exc 520
Głowica - polerowane kanały
wypolerowalem kanały ssace i wyrównalem wszystkie zadziory i ranty. 2 wieczory 44 żubry i naprawde nie spodziewalem sie tak fajnego efektu! motocykl lepiej reaguje na gaz i jest troszke mocniejszy. kanaly ssace polerujemy na gładko i robimy i delikatnie rysujemy w poprzek papierem sciernym!!!! polecam bo warto.
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Re: głowica-kanały
Ja też lubię Żubraralf pisze:wypolerowalem kanały ssace i wyrównalem wszystkie zadziory i ranty. 2 wieczory 44 żubry i naprawde nie spodziewalem sie tak fajnego efektu! motocykl lepiej reaguje na gaz i jest troszke mocniejszy. kanaly ssace polerujemy na gładko i robimy i delikatnie rysujemy w poprzek papierem sciernym!!!! polecam bo warto.

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- Kula
- Po ośki w błocie
- Motocykl: XR 400R
Jakim papierem ściernym polerowałeś?
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
- maciej82
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT 600 43f
Re: Głowica - polerowane kanały
masz jakieś fotki 

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Właśnie, fotki prosimy
Będę rozbebeszał silnik w czarnuchu, to bym od razu zadziałał jeśli to coś daje.

-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: wr 500 ttr 600 exc 520
kurde 4 zubry
fotek niestety nie mam.. na pierwszy strzal szlifowanie takim kompletem kamieni na wiertarke tylko nie za grubymi bo wyrywa doslownie material. szlifowac i strac sie wyrownac wszelkie pozostalosci odlewu. sporo tez zabawy jest z wyrównaniem gniazd zaworowych. wiadomo,ze trzeba je szlifowac z glowa w tym wypadku najlepiej jeszcze bez zubra. nastepny etap to taki krazek z papieru sciernego nr 60 na wiertarke . nastepnie na paluchy papier 80,100,400 i 800. szmatka i pasta zaworowa. jak juz bylo lustro papier 800 i rysy w poprzek kanałów. podobno niezbedne bo mieszanka sie nie osadzi i bedzie problem z odpaleniem. kanaly wydechowe na lustro. ich nie ruszalem.mam za grube paluchy...
dzis polatalem troszke i róznice czuje wyraznie i napewno moto lepiej odpala. aaa.... niwelujemy koniecznie róznice srednicy miedzy króćcami a głowica. po tym zabiegu moje 43 konie zamieniły sie w 43 żubry
nastepny zabieg to beda gazniki od raptora 660 

- lisek666
- Po kostki w błocie
- Motocykl: trx400ex sportrax
ralf z gaźnikami też kiedyś chciałem zrobić mod ale brakło czasu,gdy by nie głowica chłodzona cieczą w 660 to by u mnie w tt-ce już siedziała tak to dupa;/ różnica po zmianie czapki była by ogromna 

tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
A przyglądał się ktoś może sprawie portingu głowicy? Czy np. kanały wydechowe są równe kolektorom? Bo kiedyś się nad tym zastanawiałem jak bardzo się do tego przyłożyli 

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Nie wiem ale ja u siebie nie osiągnąłem efektu lustra - głównie używałem dremla i adekwatnych końcówek na koniec próbowałem filc z pastą .I tak po zdjęciu niedoróbek musiałem króćce dojechać około 1mm po obwodzie aby zniwelować rant.Gniazda zaworowe to masakra jak to u mnie było zrobione przez fabrykę - ostre kanty wchodzące w kanały wszystko frezikami byłem zmuszony wyprowadzać bo kamień schodził w mgnieniu oka .Jak dla mnie łatwiej było mi caly silnik pozbawić się powłoki niż robić kanały - graty ralf za tempo
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,