2kf po rozgrzaniu słabnie

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Lipens_pl
Lubiący błoto
Motocykl: Honda NX 650,XT 600 2kf,Xt 600 43f,WSK,

2kf po rozgrzaniu słabnie

Post autor: Lipens_pl »

Witam jak w temacie XT zanim złapie temperaturę posiada wigor elegancko wkręca się w obroty, a po osiągnięciu temperatury roboczej staje się zamulona i ospała tak jak by ktoś zabrał jej ok,50% mocy v-maks wtedy to ok100kmh na biegu jałowym również nie chce żwawo wkręcać się w obroty,nadmienie iż sprowadzona była z zachodu i była zdławiona w dolocie i na gażniku podciśnieniowym stała ok.pięć lat,przebieg 35000.Wymieniłem świece na nową podmieniłem cewkę wn.wyczyszczone gazniki ,wyregulowane zawory i objaw taki sam chciałem podmienić moduł ponieważ posiadam w częściach 43f ale niestety wychodzą dodatkowe trzy przewody koloru niebieskiego w 2kf i nie wiem czy da radę to ominąć.Teraz nasuwa się moje pytanie czy ktoś z was miał taki problem i poradził sobie z nim o nie widzi mi się wymieniac pokolei elementów. :klnie: :klnie: :klnie:
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Re: 2kf po rozgrzaniu słabnie

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

Witaj.A jak się nagrzeje to puszcza czarnego kopcia przy dodaniu gazu?
Lipens_pl
Lubiący błoto

:bananaevil: Załatwione.Uszkodony impulsator,temat uważam za zamknięty
qpa
Po ośki w błocie

Post autor: qpa »

jak do tego doszedłeś?
kucyk
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600 94

Post autor: kucyk »

Zapewne multimetrem....
Motocykl jest Bogiem, prędkość nałogiem, guma to zabawa a teren to podstawa...
Lipens_pl
Lubiący błoto

Tak dokładnie multimetrem.Między kablem wspólnym a kablem od impulsatora na jednym pokazywało mi ok.115 omów a na drugim przewodzie zero reakcji.Założyłem impulsator od 43f z tym że na nim pokazywało mi wartości 600 i 120 omów.na tym drugim czujniku gorzej mi odpala motocykl jak jest zimny.Zapewne w niedalekiej przyszłości będę szukał czujnika bo denerwuje mnie to odpalanie zimnego :bananasaluta:
ODPOWIEDZ