Witam jak w temacie XT zanim złapie temperaturę posiada wigor elegancko wkręca się w obroty, a po osiągnięciu temperatury roboczej staje się zamulona i ospała tak jak by ktoś zabrał jej ok,50% mocy v-maks wtedy to ok100kmh na biegu jałowym również nie chce żwawo wkręcać się w obroty,nadmienie iż sprowadzona była z zachodu i była zdławiona w dolocie i na gażniku podciśnieniowym stała ok.pięć lat,przebieg 35000.Wymieniłem świece na nową podmieniłem cewkę wn.wyczyszczone gazniki ,wyregulowane zawory i objaw taki sam chciałem podmienić moduł ponieważ posiadam w częściach 43f ale niestety wychodzą dodatkowe trzy przewody koloru niebieskiego w 2kf i nie wiem czy da radę to ominąć.Teraz nasuwa się moje pytanie czy ktoś z was miał taki problem i poradził sobie z nim o nie widzi mi się wymieniac pokolei elementów.
Tak dokładnie multimetrem.Między kablem wspólnym a kablem od impulsatora na jednym pokazywało mi ok.115 omów a na drugim przewodzie zero reakcji.Założyłem impulsator od 43f z tym że na nim pokazywało mi wartości 600 i 120 omów.na tym drugim czujniku gorzej mi odpala motocykl jak jest zimny.Zapewne w niedalekiej przyszłości będę szukał czujnika bo denerwuje mnie to odpalanie zimnego