od czego śruba xt 600 34l Gaźnik
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 600 34L 1983r.
od czego śruba xt 600 34l Gaźnik
jedni piszą że to skład mieszanki inni że w xt nie ma regulacji składu mieszanki a jeszcze inni ze od wolnych obrotów i inne herezje od czego wkońcu ona jest u mnie była wkręcona na półtora obrotu czy prawidłowo ?? nie za mało obrotów (silnik nie osiąga maksymalnych obrotów)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: od czego śróba xt 600 34l Gaźnik
Powiem ci tak skoro twierdzisz ze ktoś głosi herezje to wypowiedz swoją opinię i na jej podstawie powiedz co jest herezją .
W moim 3tb ma byc na 2,5 wykręcona jednak nie sugeruj tą wypowiedzią poszukaj odp wartości w manuale
.
W moim 3tb ma byc na 2,5 wykręcona jednak nie sugeruj tą wypowiedzią poszukaj odp wartości w manuale

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 600 34L 1983r.
moim skromnym i osobisty zdaniem (być może mylnym) jest to śruba regulacji mieszanki paliwowo powietrznej którą sie reguluje skład powietrza względem paliwa dobrze myślę ?
całkowicie rozregulowany gaźnik i z tego co wyszukałem na tym forum to: (dla tłumika przelotowego)
- wysokość poziomu paliwa powinna być ustawiona na 29mm między krawędzią korpusu gaźnika a szczytowym punktem pływaka
- dwie iglice ustawione na środkowym zapięciu
- synchronizacja powinna wyglądać tak ze po uchyleniu pierwszej przepustnicy 70mm druga zaczyna się otwierać
- owa śruba z tematu (moim zdaniem mieszanka) powinna być ustawiona tak jak kolega pisze na 2.5 obrotu
Pozdrawiam i czekam na potwierdzenie mojej tezy na temat ustawienia gaźnika
całkowicie rozregulowany gaźnik i z tego co wyszukałem na tym forum to: (dla tłumika przelotowego)
- wysokość poziomu paliwa powinna być ustawiona na 29mm między krawędzią korpusu gaźnika a szczytowym punktem pływaka
- dwie iglice ustawione na środkowym zapięciu
- synchronizacja powinna wyglądać tak ze po uchyleniu pierwszej przepustnicy 70mm druga zaczyna się otwierać
- owa śruba z tematu (moim zdaniem mieszanka) powinna być ustawiona tak jak kolega pisze na 2.5 obrotu
Pozdrawiam i czekam na potwierdzenie mojej tezy na temat ustawienia gaźnika
- czadi
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 2KF
Oczywiście jest śruba regulacyjna składu mieszanki na wolnych obrotach