NOKIA4514 pisze: gdy wbiję bieg i złożę stopkę to nadal problem występuje
Moim zdaniem przy tej kolejności działania powinien zgasnąć ci silnik - na ile mam doświadczenia ten obwód stopki lubi napsuć krwi ,nakopać w papierach nawet najbardziej obytemu z xt mechanikowi .
Mam to odłączone. Jedyne co to muszę wcisnąć sprzęgło żeby odpalić. Taki kupiłem po prostu. Dam do mechanika motocyklowego i Mi to powinien ogarnąć i kilka innych pierdół
Aby nastała jasność - bo do końca nie kumam co ty kumasz (tak jak dwie żabki sklejone z sobą brzuchem i grzbietem )
Na tym obwodzie przynajmniej u mnie występuje pewnego rodzaju zależność obwód kontrolki luzu dotyczy głownie odpalenia można go ominąć wciskając klamkę sprzęgła ale jego zaleznosć do obwódu od "kosy " to już inna mańka . Skoro moto ci pracuje z otwartą kosą i mrugającą w tle kontrolką to moze faktycznie tylko sygnał idący na kontrolkę szwankuje , działania obwodu "kosy" nie będziesz wstanie wyłapać .Silnik na wolnych kreci ci się 1200 obr na minutę nie ma opcji abyś wyłapał jakiekolwiek małe przerwy w zapłonie spowodowane tym ustrojstwem często ludzie jeżdżą i nie narzekają na niskich biegach (obrotach ) natomiast odczuwają ze coś im brakuje na wyższych lub wejściu na nie -wtedy jak najbardziej odczuwają ze coś przerywa .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Gacek pisze:Aby nastała jasność - bo do końca nie kumam co ty kumasz (tak jak dwie żabki sklejone z sobą brzuchem i grzbietem )
Na tym obwodzie przynajmniej u mnie występuje pewnego rodzaju zależność obwód kontrolki luzu dotyczy głownie odpalenia można go ominąć wciskając klamkę sprzęgła ale jego zaleznosć do obwódu od "kosy " to już inna mańka . Skoro moto ci pracuje z otwartą kosą i mrugającą w tle kontrolką to moze faktycznie tylko sygnał idący na kontrolkę szwankuje , działania obwodu "kosy" nie będziesz wstanie wyłapać .Silnik na wolnych kreci ci się 1200 obr na minutę nie ma opcji abyś wyłapał jakiekolwiek małe przerwy w zapłonie spowodowane tym ustrojstwem często ludzie jeżdżą i nie narzekają na niskich biegach (obrotach ) natomiast odczuwają ze coś im brakuje na wyższych lub wejściu na nie -wtedy jak najbardziej odczuwają ze coś przerywa .
Uczciwie przyznam się ze nie wiem co ci doradzić ja brykam na delikatnie innym module - i u mnie odczuwalny efekt w zapłonie był jak miałem np.uwalony kierunkowskaz .Moduł zapłonu jest w swojej pracy związany z mikro kontrolerem niewielkie zwarcia instalacji tego obwodu będą powodowały przerwy w zapłonie .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.