dzisiaj robiłem mały przegląd czyszczenie filtra solidne smarowanie łańcucha smarem grafitowym rozpuszczonym na kuchence w puszce
Także mam zamiar przed sezonem wymienić filtr powietrza. Już kilka lat temu to robiłem i nie było z tym problemów.ogur69 pisze: ...
filtr z aledrogo wyglądał dość solidnie oprucz uszczelnienia gąbkowego,poprostu kurz dostawał się szczelinami do airboxu wystarczyło gąbke potraktować solidnie smarem łożyskowym i problem kurzu znikną nazawsze
...
ogur69 pisze:zamiennik poprostu po włożeniu na miejsce miał lekkie luzy i robiły się szczeliny po posmarowaniu w airboxie jest czysto bez kurzu takwięc takie doszczelnienie zdaje egzamin robie tak już półtora roku orginał był ciaśniejszy ale miał tylko twardszą gąbke ajest 3x droższy.ten który był jeszcze po niemcu miał papier filtrujący białego koloru może to orginał choć niemiał żadnych oznaczeń
Jak najbardziej trzeba. Są w sklepach specjalne preparaty w aerozolu do nasączania filtrów powietrza. Filtr najlepiej przed nasączeniem wygotować i dobrze wysuszyćalewkowicz1 pisze:czy filtr w xt trzeba czymś jeszcze dodatkowo nasmarować ( uszczelnić)???