Źle ustawione zamki pierścieni

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Źle ustawione zamki pierścieni

Post autor: ArturS »

Jak już pisałem w innym temacie, rozpołowiłem silnik i przy okazji zweryfikowałem stan tłoczyska. Wszystko byłoby ładnie pięknie gdyby nie... 3 pierścienie ustawione zamkami w rzędzie :facepalm: Tylko dolna i środkowa część olejowego była w inną stronę. Jak przez mgłę przypominam sobie dlaczego mogło do tego dojść (pomoc drugiej osoby). I teraz mam zagwózdkę co z tym zrobić :niewiem: Obrócić pierścienie chyba bez sensu, bo przecież dotarły się do tulei, a ta po 30tys. dostała zapewne małej owalizacji :niewiem: Szlif + nowe tłoczysko? :facepalm: Fuck...
Napiszę do dystrybutora czy nie sprowadzi dla mnie samych pierścieni, bo to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie :| Co myślicie?
qpa
Po ośki w błocie

Re: Źle ustawione zamki pierścieni

Post autor: qpa »

Jak nie bierze oleju to olej to :)
Awatar użytkownika
modern25
Po kostki w błocie
Motocykl: XTR 660

Post autor: modern25 »

mnie nie słuchaj .
Ale ja bym obrócił/ przekręcił pierścienie .
heh. kiepska sprawa z tym hahahah taki głupi błąd :) od razu człowiek jest dumny z siebie ze to tak poskręcał ... samopoczucie jak Korki ( ten dałn z filmu )
Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Post autor: ArturS »

ehhh... szkoda gadać. Przed weekendem dałem zakaz wejścia do garażu dla ojca, żeby mi kolejnych kwiatków nie zasadził :facepalm:
Dystrybutor odpisał - nie sprowadzają samych pierścieni. Więc... muszę się przespać z tematem, no i jak pojadę z głowicą to się dopytam doświadczonego :niewiem:
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

ArturS z takim luzem na czopie jaki ci wyskoczył to same mogły powędrować i ustawić się w lini ssacych lub wydechowych kanałów z reguły dzieje się tak przy niewywazonej korbie lub bitej młotkiem ,wiec dał bym ojcu spokój ;) Druga sprawa to taka ze to nie 2t aby pierścienie się nie obracały , mają prawo zmienić położenie .Przemierzył bym wszystko i dopiero zadecydował tylko weź małą poprawkę na szlifiernie bo tez do setki idealnie nie robią :| .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ